Review – Rianne Robben – Zomerburen

Nadat ik de cover reveal mocht verzorgen van Zomerburen door Rianne Robben, uitgegeven bij Blossom Books, wil ik nu natuurlijk ook graag mijn review met jullie delen!

Veel dank aan Blossom Books voor het recensie-exemplaar!


Synopsis

Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.

Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.

Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Zomerburen

Review

Ik kijk al zolang enorm uit naar Zomerburen dat ik er gelijk ingedoken ben toen ik het boek in handen had. En na nog maar een hoofdstuk gelezen te hebben, wist ik al dat dit een nieuwe favoriet zou worden. Ik las het boek binnen een paar uur uit en het was de perfecte manier om mijn zaterdagmiddag door te brengen.

Riannes schrijfstijl is fris, grappig en enorm toegankelijk. Ik voelde me vanaf de eerste pagina meteen emotioneel betrokken bij het verhaal. Het is vooral knap hoe ze het boek, ondanks dat het soms zwaardere thema’s behandelt, altijd luchtig weet te houden.

Maar bovenal was dit zo’n ontzettend herkenbaar boek. Voor mij als Groninger die dichtbij Drenthe woont, was het een feest der herkenning en ik kan me geen ander boek indenken waarin je tegelijk leest over Stonewall en spekkedikken. Het was geweldig om kennis te maken met een groep van LGBTQ+-vrienden uit een Drents dorp. Ik kon me zo levendig voorstellen hoe alles eruit zag, en dan was er het Drents. En het was vooral zo speciaal om queer mensen in deze setting te zien – het gaf me zo het gevoel dat ik ook gezien werd en dat ik er mag zijn. Het deed me realiseren dat je jezelf toch niet helemaal ziet als je alleen mensen zoals jij gerepresenteerd ziet in buitenlandse boeken of in de grote stad. Ik hoop en geloof dat heel veel jongeren hier zoveel aan gaan hebben.


Heb jij dit boek al gelezen? Staat het op je TBR?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: