Cover Reveal! Rianne Robben – Zomerburen

(This post will be in Dutch as I’m proud to present the cover of a new Dutch LGBTQ+ YA book!)

Welkom bij een zeldzame Nederlandstalige blogpost!

Vandaag heb ik de eer om iets te doen waar ik al heel lang naar uitkijk: ik mag jullie voor het eerst de cover laten zien van het boek Zomerburen van Rianne Robben, dat verschijnt op 23 september, dus over precies twee maanden. Het boek wordt uitgegeven door Blossom Books!

Jullie weten misschien al dat dit de Nederlandse release is waar ik dit jaar het meest naar uitkijk. Rianne is geweldig, en ik heb al zoveel goede dingen over dit boek gehoord – ik kan echt niet wachten tot ik het in handen heb! Er zijn nog niet zoveel LGBTQ+ YA-verhalen van eigen bodem, en deze klinkt fantastisch: heel zomers, met een biseksuele hoofdpersoon, en het speelt zich af op een boerderij in Drenthe, dus vrijwel bij mij om de hoek (ik woon onder in Groningen)! Ik heb dit boek nog niet eens gelezen, maar het is nu al speciaal voor me.

Je kunt het boek trouwens nu al reserveren; dat kan hier! En je kunt het hier toevoegen op Goodreads.


Samenvatting

Olivia zag haar ideale zomer met haar vriendje Niels helemaal voor zich. Maar als hij het plotseling uitmaakt en naar Australië vertrekt, gaan al haar plannen in rook op. Ze besluit bij haar opa en oma in Drenthe te gaan logeren, en komt daar haar buurmeisje van vroeger tegen. Ilse is niets veranderd, maar toch ziet Olivia haar opeens heel anders waardoor haar zomer wéér een totaal andere wending lijkt te nemen.

(Bron: Blossom Books)


Cover Reveal

Echt, ik vind dit zo’n prachtige cover. Ik heb een enorm zwak voor geïllustreerde covers, en deze is totaal anders dan wat ik eerder heb gezien. Het brengt het boerderijsfeertje zo goed over met heerlijk zomerse pasteltinten. Dit maakt alleen maar dat ik het boek nóg liever wil lezen!

De illustrator is Bente van de Wouw, die je misschien kent van haar Instagram To Be Honest, waar je nog meer van haar prachtige illustraties vindt.

screenshot_20200721-191650_instagram6684757490240458870.jpg


Vind jij deze cover ook zo mooi? En ben je van plan om dit boek te gaan lezen?

Advertisement

11 thoughts on “Cover Reveal! Rianne Robben – Zomerburen

Add yours

  1. Ohhh die cover is zo mooi! Echt super! Ik heb om eerlijk te zijn nog niet van de schrijfster of het boek gehoord – misschien een van de negatieve kanten van nu in het buitenland wonen, maar die gaat rechtstreeks naar mijn tbr!
    Het was fijn om nog eens iets Nederlands te zien passeren op mijn feed! 😊

    Liked by 1 person

  2. Klinkt als een heel leuk boek! En de cover is super mooi! Misschien moet ik me dan toch maar weer eens wagen aan een Nederlands boek… 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: